Naši projekti

Vrhunska stručnost, godine iskustva i razumijevanje integrativnih evropskih i nacionalnih prioriteta Crne Gore i okruženja, pomažu nam da doprinesemo održivom razvoju regiona, kroz implementaciju naših ciljanih projekata

01

ADRIA MS pomogla svojoj Crnoj Gori u borbi protiv koronavirusa

Postupajući kao društveno odgovorna kompanija sa plemenitim namjerama, koja poštuje državu u kojoj posluje, ADRIA MS je realizovala svoju spremnost da pomogne napore koje država sprovodi u suzbijanju koronavirusa uplatom finansijske donacije na račun Nacionalnog koordinacionog tijela, po instrukcijama Vlade Crne Gore.

 

02

Uspostavljanje IPA/HORIZON 2020 jedinica u telekomunikacionom sektoru

Prepoznajući potencijal apsorpcije međunarodnih donatorskih sredstava namijenjenih razvoju telekomunikacionih rešenja, kablovskih mreža i povezanih društvenih aktivnosti, najveći operateri telekomunikacionih usluga u regionu angažovali su ADRIA MS za strateškog partnera na izgradnji ljudskih i drugih kapaciteta za unapređenje ovog vitalnog segmenta poslovanja.

03

Brigu o morskom dobru, kroz međunarodne projekte, bokeške opštine povjerile Adria MS

ADRIA MS uspješno doprinosi menadžmentu projektima trilaterialne prekogranične saradnje bokeških institucija u partnerstvu sa opštinama samog juga Italije (region Pulja), i južne Albanije, na temu sistematskog čišćenja morskog dna primjenom najsavremenijih tehnologija. Svi projektni izvještaji, bez izuzetka, usvojeni su od strane Ministarstva finansija Crne Gore, odnono od strane ugovornog tijela, Italijanskog regiona Pulja. Imajući u vidu, da je suština projekata ekologija, a prije svega briga o morskom dobru, renomirana evropska televizijska kuća Euronews iskazala je interesovanje da o rezultatima projekata izveštava širu evropsku javnost kroz svoj serijal "Smart regions" (pamjetni regioni).

04

Deponija, Tržnice i Pijace opredjelile se za naše intelektualne usluge

ADRIA MS pomogla je podgoričkoj Deponiji i Tržnicama i Pijacama da unaprijede svoje sisteme poslovanja implementacijom inovativnih naučnih metoda i alata za optimizaciju poslovnih procesa i smanjenje ponovljivih grešaka, stvarajući preduslove za kontinuiranu apsorbciju međunarodnih donatorskih sredstava.

05

ADRIA MS registrovani konsultant EBRD programa

Dugi niz godina ADRIA MS ispunjava sve kriterijume za registrovanog konsultanta EBRD BAS programa. Uspješno smo realizovali više projekata za mala i srednja preduzeća na teritoriji Crne Gore, uz stručnu i finansijsku pomoć EBRD.

06

Stručnjaci Adria MS podigli nivo znanja pčelara sjevera Crne Gore i zapadne Srbije

Naš renomirani međunarodni stručni tim, sa nemalim iskustvom, akademskim i praktičnim znanjima iz oblasti pčelarstva, održao je serijal edukacija u Pljevljima, Bijelom Polju i Beranama, sa ciljem podizanja kapaciteta lokalnih pčelara u skladu sa najsavremenijim svjetskim tendencijama.

Znanja i iskustva, naši stručnjaci prenijeli su i pčelarima iz niza opština Zapadne Srbije.

Studijska analiza koju smo izradili, na raspolaganju je svim crnogorskim pčelarima, da dalje usavršavaju svoju proizvodnju.

07

Crnogorsko znanje i vještine izvozimo u susjednu Hercegovinu

Stručnjaci ADRIA MS razvili su inovativni content-management sistem za hercegovačke vinare i proizvođače ljekovitog bilja, kojim se pohranjuju svi relevantnih podaci o dostupnim proizvodima za potrebe promocije i prodaje na trećim tržištima, korišćenjem efektivnih digitalnih pomagala.